Compatent trainingen

Compatent faciliteert ondernemingsraden precies op die manier waar behoefte aan is. Waneer er behoefte is aan training specifiek toegespitst op uw situatie of alleen voor uw ondernemingsraadsleden verzorgd Compatent maatwerktrainingen. De opentrainingen zijn algemener in opzet en daardoor voor meerdere organisaties geschikt. Uiteraard is er ook bij open trainingen voldoende ruimte om in te gaan op specifieke situaties.

Door erkening en registratie bij het CRKBO zijn de trainingen vrij van btw

Maatwerk training

Compatent faciliteert ondernemingsraden precies op die manier waar behoefte aan is. Waneer er behoefte is aan training specifiek toegespitst op uw situatie of alleen voor uw ondernemingsraadsleden verzorgd Compatent maatwerktrainingen.

Bij een maatwerktraining is er op verzoek eerst een kosteloos oriënterend gesprek met een afvaardiging van de ondernemersraad. Op basis hiervan wordt een conceptprogramma opgesteld. (Voor specifieke onderwerpen kan het zijn dat er specialisten of acteurs bij betrokken worden). Het conceptprogramma kan indien nodig eerst in de OR besproken worden en indien wenselijk met de directie (of een afgevaardigde daarvan).

Het concept programma, de inhoud van de training is dus altijd volledig afgestemd op uw organisatie.

Een beginnend OR zal andere vragen hebben dan een ervaren OR. Compatent speelt in beide gevallen een actuele en aanvullende rol.
Wanneer er anderstaligen in de ondernemingsraad zitten dan kunnen de trainingen ook in het engels gegeven worden.

Compatent: Training, Coaching & Ondersteuning levert, naast medezeggenschap trainingen ook training/coaching voor leidinggevende en teams die, zich verder willen ontwikkelen. De insteek van deze training/coaching is om de teamleden elkaar beter te leren kennen en te begrijpen zodat kwalitatief betere prestaties gerealiseerde kunnen worden. Denk aan zaken zoals niet uitgesproken conflicten of een wantrouwen naar elkaar. Oorzaken kunnen liggen in rivaliteit, angsten, verborgen agenda’s onvoldoende begrip en slecht luisteren. De basis van de training is gebaseerd op, sterkte/zwakte analyse van teamleden en de Transactionele Methode (TA).

Informeer naar de mogelijkheden.

Open Training

De open trainingen zijn gericht op individuele OR-leden maar kunnen ook voor de OR als geheel georganiseerd worden.
Nieuwe OR-leden die zitting nemen in een al bestaande ondernemersraad, bijvoorbeeld door opvolging van leden die de raad hebben verlaten. Of OR-leden die zich verder willen verdiepen in bijvoorbeeld, teambuilding, communiceren en de WOR.
Vraag informatie over  een overzicht van alle open trainingen

Voorbeelden

basis training nieuwe OR leden

Aandachtspunten

 • Doel, Taak en positie van de OR in de (eigen) organisatie
 • Wet op de OndernemingsRaden (WOR): rechten en plichten
 • Hoe kunnen we de strategie en werkwijze van de OR bepalen: OR als team
 • Combinatie eigenwerkzaamheden en OR-lidmaatschap

 Na afloop is het deelnemende OR lid zich bewuster van de rechten en plichten. Daarnaast is gewezen op de noodzaak van het goed voorbereiden van een OV. Deelnem(st)er heeft ook meer inzicht gekregen in het “bruggenbouwen” tussen bestuurder en achterban.


 Omgaan met veranderingen: OR en organisatie

Aandachtspunten

 • “Persoonlijkheidstest”
 • Hoe ga “ik  om met veranderingen in de OR
 • Voorbeeld van een verandering:bijvoorbeeld introductie van” het nieuwe werken” of
 • Hoe benader “ik” de mede OR leden en bestuurder
 • Samenwerken

De training is gebaseerd op een korte persoonlijkheidstest, bijvoorbeeld kernkwadranten of vergelijkbaar. Daarvan uit wordt samen met de overige kandidaten mee gedacht over een praktijkvoorbeeld. Welke valkuilen kom je tegen en welke kan je leren te vermijden.


Optimalisatie structuur en communicatie.

De doelstelling van deze training is om de OR leden meer het gevoel van “bruggenbouwer” te geven. Aan de ene kant een kritische achterban en aan de andere kant van de oever de bestuurder met zijn/haar doelstellingen. Aan het eind van de training hebben de OR leden meer inzicht in het omgaan met deze problematiek

Aandachtspunten:

 • Persoonlijkheidstest, Hoe haal ik meer uit mezelf
 • Kennismaken met de Transactionele Analyse techniek
 • Uitwerking van een lastige keuze: bijvoorbeeld een reorganisatie
 • Is de brug open of dicht.

De training heeft als uitgangspunt een persoonlijkheidstest. Hierna volg een inleiding van de Transactionele Analyse methode. Met deze inzichten wordt samen met de overige kandidaten mee gedacht over een praktijkopdracht. welke valkuilen kom je tegen en welke kan je leren te vermijden. an er altijd een brug zijn tussen achteban en bestuurder ?

Neem contact op voor meer informatie en inschrijving  (Inschrijven tot 3 weken voor start training).
Of maak gebruik van het aanmeldingsformulier:
aanmeldingsformulier open trainingen


Als gerenommeerd trainingsinstituut is Compatent definitief opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO

Reageren niet mogelijk.